Polish English Italian

Frezery w produkcji lodów.

akademiavegagastro.jpg

Zupełnie nowa zakładka, gdzie z tygodnia na tydzień dowiesz się czegoś nowego z zakresu lodów gałkowych.

Dziś, w ramach Akademii  zajmiemy się zagadnieniem: Frezery w produkcji lodów.

FREZOWANIE

Podczas tego etapu produkcji, płynna mieszanka, która wcześniej została spasteryzowana i która ewentualnie przeszła proces dojrzewania, zmienia się w lody.

MIESZANIE

Podczas procesu frezowania, mieszanka jest mieszana i schładzana w tym samym czasie. Urządzenie przeznaczone do tego etapu produkcji lodów nazywa się frezer.

Frezer zasadniczo składa się z cylindra, który jest chłodzony. Wewnątrz cylindra umiejscowiony jest świder. Struktura lodów i stopień ich napowietrzenia zależy od sposobu schładzania mieszanki, budowy świdra i budowy urządzenia. Ważne jest aby urządzenie miało możliwość odpowiedniej pracy a parametry maszyny były odpowiednio wyważone.

Frezer jest sercem laboratorium do produkcji lodów. Frezery z linii Promag i Cattabriga, które przybliżono poniżej, posiadają ważne cechy techniczne, które uzyskano i udoskonalono w trakcie zaawansowanych badań technologicznych. Użyte materiały są najwyższej jakości a same urządzenia są ciągle doskonalone.

 

FREZERY

CATTABRIGA

SERIA MULTIFREEZE

MULTIFREEZE 60, MULTIFREEZE 80

 

  • maszyna pracuje w oparciu o dwa inwertery

  • możliwość wyboru wielkości wsadu

  • możliwość produkcji niewielkich ilości lodów (wsad już od 1 litra) - płynna regulacja mocy kompresora

  • 7 prędkości świdra

  • możliwość zmiany prędkości świdra w trakcie cyklu

  • 11 wgranych receptur

  • możliwość wgrania 4 własnych receptur

  • specjalny cykl do produkcji granity

  • wbudowany prysznic

  • możliwość podgrzania wody dla lepszego i łatwiejszego mycia

  • system informowania o przerwach w dostawie prądu ("blackout")

  • nowoczesny i intuicyjny panel LCD

  • czas cyklu ok 3-7 minut dla pełnego wsadu

  • rotacyjnie otwierane drzwi

 

Dlaczego jest to wyjątkowy frezer?

Możliwość wytworzenia dużych ilości lodów w krótkim czasie.

Możliwość doboru elastycznego urządzenia, aby można było frezować automatycznie minimalne i maksymalne ilości.

Użyte świdry są odpowiednio wyprofilowane do użytych sposobów schładzania – pozwalają na uzyskanie optymalnej kremistości lodów i odpowiednim napowietrzeniu mieszanki.

Inwertery użyte do sterowania zarówno kompresora jak i świdra. Dzięki temu rozwiązaniu zużycie energii elektrycznej i wody jest minimalizowane i różne w zależności od wielkości wsadu (inteligentna produkcja). Wybór prędkości świdra umożliwia dobranie prędkości jego obrotów do frezowanej mieszanki – nie tracimy napowietrzenia.

Seria multifreeze jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które cenią sobie jakość i efektywność produkcji.

Więcej informacji o frezerach marki CATTEBRIGA znajdziesz na stronie dystrybutora marki w Polsce, Cattabriga Polska www.cattabrigapolska.pl lub dzwoniąc: tel. 730 993 442. Powołaj się na portal ilody.com.pl

 

SERIA EFFE

  • pionowy frezer

  • system "mieszania i wyciągania" lodów szpatułą

  • uzyskanie doskonałej tekstury lodów

  • niepowtarzalny wygląd urządzenia

  • zbiornik ze stali nierdzewnej zanurzony w roztworze glikolu

  • produkcja "na oczach" klienta

  • tradycyjna maszyna do lodów

  • możliwość dodawania np. orzechów bezpośrednio do frezera

 

Dlaczego jest to wyjątkowy frezer?

Jeśli produkujesz lody na oczach klienta, na rynku nie znajdziesz urządzenia bardziej efektownego.

Frezer Effe jest urządzeniem, które z lekkimi modyfikacjami na rynku dostępny jest od ponad 75lat.

Lody z frezera Effe charakteryzuje wyjątkowa świeżość i jakość produkowanych lodów. W połączeniu z efektem wizualnym – sukces gwarantowany.

Koniecznie zadzwoń celem uzyskania dodatkowych informacji.

Więcej informacji o frezerach marki CATTEBRIGA znajdziesz na stronie dystrybutora marki w Polsce, Cattabriga Polska www.cattabrigapolska.pl lub dzwoniąc: tel. 730 993 442. Powołaj się na portal ilody.com.pl

 

PROMAG

SERIA STARGEL

Cechy:

  • wytwarza lody w kilka minut

  • gotowe programy produkcji lodów

  • gotowe programy produkcji granity slush

  • elektroniczna kontrola twardości lodów

  • dwa tryby pracy mieszadła

  • możliwość redukcji wsadu

  • zintegrowany z urządzeniem prysznic umożliwiający dokładniejsze mycie urządzenia

  • powiadamianie o zakończonych procesach technologicznych

Więcej informacji o frezerach marki PROMAG znajdziesz na stronie dystrybutora marki w Polsce, VEGAGASTRO www.vegagastro.pl lub dzwoniąc: tel. 502 760 973. Koniecznie powołaj się na portal ilody.com.pl

 

Irena Kozieł-Rutkowska

specjalista ds. marketingu i importu

Vegagastro.pl

 


iLody.com.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć zabronione.



PATRONUJEMY:
sigeplogo.jpeg                horecagastrotargi.jpg europeandaygelato.pnginternationalexpo.jpg