Targi, targi, targi....

Witam

Przygotowania do sezonu ruszyły już "pełna parą". Targi lodowe, spotkania mnóstwo pracy to w ostatnim czasie jest na porządku dziennym.

Oczywiście nie byłbym sobą gdybym w tym całym zamieszaniu nie chciał uczestniczyć, wręcz przeciwnie jest to moje lodowe wyzwanie i nieustające poszukiwanie.

Czytaj więcej: Targi, targi, targi....

Witam wszystkich lodziarzy w Nowym Roku 2016.

Na początku chciałbym życzyć wszystkim samych sukcesów, wytrwałości, realizacji założonych planów, samych zadowolonych i uśmiechniętych klientów oraz najważniejszego – zdrowia do realizacji tego wszystkiego.

Chciałbym też podziękować za zainteresowanie blogiem i każdy kontakt, nie tylko telefoniczny. Mam nadzieję, że w tym roku również będzie podobnie i wspólnie uda nam się otworzyć wiele lodziarni.

Czytaj więcej: Witam wszystkich lodziarzy w Nowym Roku 2016.

Jesień - Lody, kawa, czekolada. Sezon 2015 przeszedł do historii.

Pod względem pogody muszę przyznać że był dla producentów lodów dobry lub nawet bardzo dobry.

Potwierdzają to rozmowy w różnych lodziarniach i wzrost konsumpcji lodów szczególnie rzemieślniczych.

Cieszy fakt iż świadomość konsumentów ciągle rośnie co powoduje też większą pozytywną konkurencje wśród producentów. Ostatecznie wygrywa klient który w głównej mierze jest dzieckiem, dostając coraz lepsze, bardziej wartościowe lody.

Czytaj więcej: Jesień - Lody, kawa, czekolada. Sezon 2015 przeszedł do historii.

Styryjski olej z pestek dyni, awokado, Dulce de lechce, Mozarella z Bazylią i ZIELONA ŻABKA.

Nawiązując do mojego ostatniego wpisu chciałbym napisać o nowych smakach, które powstały w mojej głowie a potem u moich Klientów.

Czas biegnie szybko tak jak sezon lodowy dlatego codziennie powstają inne, nowe połączenia w różnych częściach Polski.

Dzisiaj chciał bym wrócić do smaku, który rozpoczął moje blogowanie – Styryjskiego oleju z pestek dyni. Zrobiłem go w nieco innej odsłonie.

Wykorzystując jego niesamowity ciemny mocno zielony kolor oraz orzechowo-pistacjowy smak połączyłem go w mieszance mlecznej z dojrzałym, orzechowym awokado.

Czytaj więcej: Styryjski olej z pestek dyni, awokado, Dulce de lechce, Mozarella z Bazylią i ZIELONA ŻABKA.