Witam Lodotwórców i Lodożerców.

Dzisiaj skupię się na lodach i recepturach.

Nie będę pisał jaką pogodę przynosi nam kwiecień ponieważ nie chcę denerwować ani Was ani siebie.

Nawiązując do poprzedniego wpisu na blogu chciałbym przedstawić recepturę która w kategorii – sorbet – na mistrzostwach Polski Exposweet 2017 okazała się bez konkurencyjna.

Na początku była standardowa malina. Potem pojawiały się zioła…i się zaczęło.

Czytaj więcej: Witam Lodotwórców i Lodożerców.

Mistrz Polski Branży Lodziarskiej 2017

Witam po dłuższej przerwie wszystkich lodożerców, producentów nowych oraz tych z wieloletnim stażem. Zaczynamy następny nowy sezon!!!

Było mi niezmiernie miło rozmawiać z wami przy okazji różnych targów branżowych.Cieszę się że to co piszę i tworzę ma swoich odbiorców i przekłada się realnie nowe smaki w wielu lodziarniach całej Polski – Dziękuję!!!

W moim życiu zrealizował się sen – Zdobyłem Mistrzostwo Polski w tym co robię od zawsze i co zawodowo kocham – Lodziarstwo rzemieślnicze !!!

Droga do tego momentu nie była łatwa. Ten sukces zadziałał motywująco.

Czytaj więcej: Mistrz Polski Branży Lodziarskiej 2017

Sigep 2017 oczami Lodowych Inspiracji.

Witam wszystkich lodziarzy w nowym roku 2017.

Zaczęło się !!! Jesteśmy po kolejnej edycji największych targów lodowych Sigep 2017.

Na pewno i w tym roku padnie rekord odwiedzających. Miejsca gdzie jeszcze rok temu były puste albo przeznaczone dla odpoczywających gości przy stolikach pijących kawę i jedzących panini w tym roku zapełnione zostały stoiskami lodowo-asortymentowymi.

Pomimo 14 ogromnych hali i tak nie starczyło dla wszystkich normalnego miejsca.

Ogrom zwiedzających, poruszających się jak pingwinki w godzinach szczytu pokazuje iż najpopularniejszy deser na świecie jakim są lody nadal przeżywa ogromne zainteresowanie.

 

 

Czytaj więcej: Sigep 2017 oczami Lodowych Inspiracji.

Świąteczne lody na zakończenie sezonu.

Witam wszystkich lodziarzy, niestety już po sezonie.

Mamy końcówkę października i praktycznie większość z nas ma już od miesiąca nieczynne lokale oraz zamknięte produkcje.

Miniony sezon był jak to w Polsce, niezbyt długi ale bardzo intensywny. Zaobserwowałem wzrost sprzedaży lodów nie tylko u siebie.

Czytaj więcej: Świąteczne lody na zakończenie sezonu.