Polish English Italian

PreGel - 50 LAT pasji razem!

Podczas targów Sigep 2017, firma PreGel obchodzi 50-lecie swojej działalności.

Przy tej okazji firma PreGel przypomniała najważniejsze smaki w swojej historii, a także zaprezentowała nowości na sezon 2017, m.in. odnowioną baza Gialla Emilia łącząca w sobie  tradycję i nowoczesność oraz Lady Chocolate intensywne połączenie alkoholu i czekolady.

Obchody 50-lecia działalności potrwają cały rok w postaci pokazów, seminariów, kursów w międzynarodowych ośrodkach szkoleniowych.

Czytaj więcej: PreGel - 50 LAT pasji razem!

VIII Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017

Podczas targów Expo Sweet 2017 bez wątpienia, najważniejszym wydarzeniem dla branży lodziarskiej, będą odbywające się co dwa lata Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017.

Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej.

W jednym miejscu przez 4 dni pojawią się najważniejsze firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, ale też właściciele kawiarni, restauracji oraz wszelkich innych obiektów, w których serwuje się „coś słodkiego”.

Czytaj więcej: VIII Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych 2017

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych powstał po to, by podkreślić różnicę między lodami produkowanymi w tradycyjny sposób a powstającymi na liniach przemysłowych. Służyć ma nie tylko promocji produktu, ale także budowaniu świadomości konsumentów, że lody kupowane w dyskontach czy na stacjach benzynowych to zupełnie inny produkt niż te powstające w tradycyjny, rzemieślniczy sposób. Wspierajmy polskich rzemieślników, lodziarnie rzemieślnicze stanowią zaledwie promil w całym wartym obecnie 1,7 mld zł rynku lodów w Polsce.

To piąta edycja wydarzenia ustanowionego przez Parlament Europejski. Zgodnie z jego oświadczeniem, Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych obchodzony jest na całym kontynencie 24 marca.W tym roku smakiem Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych będzie smak  Francji:  lody "Framboise MELBA" czyli  malinowy sorbet z brzoskwiniami.

Czytaj więcej: Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych 2017

PATRONUJEMY:
sigeplogo.jpeg                horecagastrotargi.jpg europeandaygelato.pnginternationalexpo.jpg