Polish English Italian

24 marca czyli Happy gelatoday!

W tym roku, wzorem lat ubiegłych, rozpoczynamy sezon lodziarski 2015, dniem 24 marca, czyli Europejskim Dniem Lodów Rzemieślniczych.

To czwarta edycja wydarzenia ustanowionego przez Parlament Europejski. Zgodnie z jego oświadczeniem, Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych obchodzony jest na całym kontynencie 24 marca. Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych w tym roku wypada przed Świętami Wielkanocnym, to doskonały pomysł by świętowanie przedłużyć na cały weekend.
W tym roku smakiem Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych będzie smak Belgii - “Poire Royale” - królewska gruszka wzbogacona sosem PERA. (Przepis poniżej)

Czytaj więcej: 24 marca czyli Happy gelatoday!

Marka Grycan – Lody od pokoleń wprowadza do oferty lody impulsowe.

W ubiegłym tygodniu w Warszawie miała miejsce doroczna konferencja prasowa marki Grycan – Lody od pokoleń, na którą została zaproszona nasza redakcja.

Na spotkaniu inaugurującym nowego sezonu Państwo Elżbieta i Zbigniew Grycanowie mieli do przekazania dwie ważne wiadomości: o nowym,  setnym już w historii marki smaku lodów – Pomarańcza i Migdał w Czekoladzie oraz o wprowadzeniu nowej linii lodów impulsowych w kubeczkach 125 ml z łyżeczką.

Czytaj więcej: Marka Grycan – Lody od pokoleń wprowadza do oferty lody impulsowe.

Moc lodowych łakoci - inauguracja sezonu lodziarskiego z firmą Savpol.

Przygotowania do sezonu lodziarskiego to prawdziwy raj dla wielbicieli słodkości. Podczas tegorocznych Seminariów lodziarskich Savpol 2016, można było poznać nowinki technologiczne oraz spróbować niezliczonej ilości przysmaków. Tym razem imprezy organizowane przez firmę Savpol, odbyły się w czterech miastach południowej Polski – we Wrocławiu, Czeladzi, Krakowie oraz Rzeszowie. Oferta prezentowana podczas Seminariów Lodziarskich spotkała się z bardzo dobrym przyjęciem. Pod wrażeniem zaprezentowanych  produktów, byli zarówno rzemieślnicy oraz właściciele firm, którzy po raz pierwszy uczestniczyli w tych wydarzeniach, jak i ci, którzy odwiedzają je już od wielu lat.

Czytaj więcej: Moc lodowych łakoci - inauguracja sezonu lodziarskiego z firmą Savpol.

PATRONUJEMY:
sigeplogo.jpeg                horecagastrotargi.jpg europeandaygelato.pnginternationalexpo.jpg