Polish English Italian

24 marca Europejskim Dniem Lodów Rzemieślniczych.

Wzorem lat ubiegłych, rozpoczynamy sezon lodziarski 2016, dniem 24 marca, czyli Europejskim Dniem Lodów Rzemieślniczych.

To czwarta edycja wydarzenia ustanowionego przez Parlament Europejski. Zgodnie z jego oświadczeniem, Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych obchodzony jest na całym kontynencie 24 marca.

Tego dnia, na fanów lodów czekać będą specjalne promocje w lodziarniach, które przystąpią do tej zacnej inicjatywy. Wzorem lat ubiegłych lista lodziarni będzie widoczna na naszych stronach w postaci specjalnej mapy.

Koordynatorem Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych w Polsce jest Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM s.c

Kolejny już raz pod naszym patronatem, z czego jesteśmy bardzo dumni.

Dzień Lodów Rzemieślniczych powstał po to, by podkreślić różnicę między lodami produkowanymi w tradycyjny sposób a powstającymi na liniach przemysłowych. Służyć ma nie tylko promocji produktu, ale także budowaniu świadomości konsumentów, że lody kupowane w dyskontach czy na stacjach benzynowych to zupełnie inny produkt niż te powstające w tradycyjny, rzemieślniczy sposób.

W tym roku będzie to smak Belgii - “Poire Royale” - królewska gruszka wzbogacona  sosem PERA.

Lista lodziarni w Polsce, które brały udział w Europejskim Dniu Lodów Rzemieślniczych oraz MAPA LODZIARNI RZEMIEŚLNICZYCH

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych to znakomita inicjatywa ARTGLACE – międzynarodowego stowarzyszenia producentów lodów.

Bardzo nas cieszy polska inicjatywa przyłączenia się do obchodów Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych – mówi Ferdinando Buonocore, przewodniczący ARTGLACE. – Idea tego dnia jest powszechna, europejska, w żadnym razie nie będziemy jej ograniczać do członków stowarzyszenia. Nie chcemy narzucać też sztywnych ram na ten dzień. Stawiamy na radość, spontaniczność, zabawę. Naszym członkom sugerujemy jedynie wybór smaku, ale i on nie jest dla wszystkich obowiązkowy.

Korzyści dla uczestników Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych:

  • promocja własnego lokalu, szczególnie wśród młodych klientów;

  • możliwość promowania atrakcyjnego, przedłużonego lodowego weekendu (24-27 marca);

  • wczesne otwarcie sezonu lodowego;

  • połączenie oferty lodowej z pozostałą ofertą lokalu;

  • uczestnictwo w evencie o ogólnokrajowym i międzynarodowych zasięgu;

  • kampania promocyjna Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych;

  • obecność w mediach tradycyjnych i elektronicznych.

Każda lodziarnia która przystąpi w tym roku do inicjatywy, może liczyć również na dodatkową bezpłatną promocję na naszym portalu ilody.com.pl, wystarczy przesłać nam informację na adres biuro (@) ilody.com.pl  o przystąpieniu do Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych 2014.

Do udziału w tym wydarzeniu zapraszamy wszystkich rzemieślniczych producentów i sprzedawców lodów, lodziarnie. To doskonała promocja!

 

 


iLody.com.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć zabronione.



PATRONUJEMY:
sigeplogo.jpeg                horecagastrotargi.jpg europeandaygelato.pnginternationalexpo.jpg